Hehku kokemuksia asiakkailta (2024)

Hehku (aiemmin GNP Energy) on nopeakasvuinen sähköyhtiö Suomessa.

Hehku tarjoaa järkevänhintaisia sähkösopimuksia, joilla voit säästää sähkössä, sekä välttää kalliita pörssisähkön hintapiikkejä.

Hehkun 12kk:n ja 24kk:n sähköt ovat paras valinta niille, jotka haluavat ennakoitavan ja luotettavan sähkösopimuksen. Hehkun parhaat hinnat löydät alla olevien linkkien kautta.

Product Card
Logo
  • 12kk määräaikainen tarjous
Product Card
Logo
  • 24kk määräaikainen tarjous

Hehkun esittely

Hehku Energia kotisivut
Lähde: hehkuenergia.fi

Hehku Energia on varsin yht’äkkiä varsin suureksi kasvanut sähköfirma Suomessa. Mutta tähän on selkeä syy: Hehku on oikeastaan toiminut Suomen markkinoilla jo pitkään. Ennen Hehku tunnettiin nimellä GNP Energy.

Hehku koki ison muutoksen vuonna 2023, kun se nimettiin Hehkuksi GNP Energystä. Firma on myös aiemmin muuttanut nimeään. Ennen Hehku oli tunnettu myös nimillä Finnkraft ja Market Energia.

Hehkulla on yli 25 000 tyytyväistä asiakasta. Tuotevalikoimasta löytyy niin kiinteitä sähköjä kuin pörssisähköjäkin.

Yhteinen ongelma sähkökokemuksissa

Valitettavasti sähköfirmojen yhteinen ongelma on negatiiviset kokemukset. Luit sitten minkä tahansa sähköfirman arvosteluja, löydät pelkkiä negatiivisia kommentteja.

Tämä johtuu siitä, että sähkösopimuksissa asiakastyytyväisyys katsotaan täysin itsestäänselväksi. Tällöin neljän tai viiden tähden sähkökokemukset jää usein jakamatta.

Sähköyhtiö teki ryöstön sarjakuvassa

Itse asiassa tätä kun kirjottelen, huomaan, että en kirjoittanut aikanaan Helenistä positiivista arvostelua, vaikka heillä minulla meni oikein hyvin.

Joka tapauksessa, parhaan sähkösopimuksen metsästämiseen kannattaa käyttää sähkönvertailusovellusta verkkoarvostelujen sijaan. Jokaisesta sähkösopimuksesta löytyy niin paljon kuraa verkossa, että se saa aina harkitsemaan kahdesti.

⚡ VERTAA HALVIN SÄHKÖ⚡

Valitse halvin sähkösopimus tästä ja säästä sähkölaskussa!

Mutta yksi juttu on selvä: älä osta sähköä puhelinmyyjiltä! Sopimuksiin lisäillään kaikenlaisia lisäsopimuksia ja yllätyksiä, jotka eivät käy ilmi puhelussa. Tarkoitus on myydä vain mahdollisimman paljolla!

Vahvana suosituksena suosittelen, että opettelet sähkösopimustyypit ja niiden haitat ja edut. Tällöin ymmärrät miksi ja mistä kannattaa maksaa ja mikä on turhaa.

Esimerkiksi tiesitkö, että kerrostaloissa kannattaa ottaa sähkö pienellä perusmaksulla, mutta sähkölämmitteisessä omakotitalossa suuri perusmaksu voi olla fiksumpaa pienemmän lisämarginaalin takia?

Jos tällaiset lausahdukset eivät soittele kelloja, kannattaa ehdottomasti lukaista kattava artikkelini sähkösopimuksista tästä.

Asiakaskokemuksia Hehkusta

Koska tämän artikkelin tarkoitus on olla avoin ja läpinäkyvä, tässä on kattava kokoelma asiakaspalautteista.

Poimin näitä Suomi24:n keskusteluista.

Monet Hehkun asiakkaat ovat kertoneet kokemuksista, joissa yhtiö on laskuttanut väärin tai muuttaneet sopimusehtoja ilman suostumuksia. Toisaalta asiakkaat valittavat myös vaikeasti tavoiteltavasta asiakaspalvelusta.

Monet kommentoijat kertovat myös, että sähkösopimuksia on myyty harhaanjohtavasti. Tämä pätee erityisesti vanhoille ihmisille. Lisäksi monet asiakkaat ovat valittaneet, että laskutus- ja sopimuskäytännöt eivät ole selkeitä.

Ehkä isoimpana kysymysmerkkinä Hehkussa on lukuisat nimenvaihdokset. Kuten aiemmin kerroinkin, firma on toiminut ainakin neljällä eri nimellä viimeisten vuosien aikana. Tästä herää epäilys, että onko nimenvaihdos ollut pakko tehdä surkean maineen tai lain painostamana.

Eli näitä kokemuksia kun lukee, saa helposti sellaisen käsityksen, että Hehku on epäluotettava firma, jolta ei kannata ostaa sähköä.

Totuus on kuitenkin se, että sähköfirmat ovat todella tarksti säännösteltyjä Suomessa. Laitonta bisnestä ei siis saa harrastaa! Jos ymmärtää sähkösopimukset, ei Hehkun kanssa tule ongelmia.

Valtaosa yli 25 000:sta asiakkaasta eivät ole kommentoineet mitään Forumeille, eli suurin osa asiakkaasta ovat varmasti tyytyväisiä.

Jos epäilet Hehkua tai muita sähköyhtiöitä vilpistä, kannattaa ensiksi tutustua sähkösopimustyyppeihin huolella. Voit tehdä tämän lukemalla kattavan artikkelini sähkösopimustyypeistä.

Näin löydät parhaat sähkösopimukset

Sähkön vertailu on nykyisin todella helppoa. Enää ei tarvitse viestitellä tai soitella (eikä siten ottaa riskiä, että joutuu yli-innokkaan myyjän kouriin).

Nykyisin sähköjen vertailu tapahtuu yksinkertaisella sovelluksella netissä. Voit esimerkiksi käyttää vertailuihin tätä sovellusta.

Syötä vain kulutuksesi (ja halutessasi muita perustietoja) ja saat halvimmat sähköt esille saman tien:

Vertailu kannattaa tehdä kerran tai pari vuodessa, sillä sähköfirmat päivittävät sähkösopimuksiaan jatkuvasti.

Välty ikäviltä yllätyksiltä näin

Jotta et joutuisi kokemaan ikäviä yllätyksiä sähköfirmojen kanssa, tässä on lista, jossa hyviä vinkkejä sähkösopimuksen tekoon:

  1. Vertaile. Käytä verkkopohjaista ilmaista vertailijaa sähkösopimuksen tekoon. Tarkista hinta-arvio, ja muista että kyseessä on aina arvio, joka perustuu kulutukseesi. Tarkista myös sopimuksen kesto sekä ehdot ja mahdolliset muut lisämaksut.
  2. Varmista hinnan selkeys. Tee selvää siitä, perustuuko sähkösi hinta kiinteään kuukausimaksuun, kiinteään tuntihintaan, pörssihintaan, vai johonkin näiden väliltä. Tarkista myös perusmaksut ja marginaalit.
  3. Tee kartoitusta. Vaikka netissä lukee helposti negatiivisia kokemuksia, on silti hyvä idea olla kriittinen ja lukea verkkoarvosteluja. Muista, että verkossa on paljon negatiivista ja vähän positiivista!
  4. Seuraa sopimustasi. Jos arvioit kulutuksesi maksavan 10€/kk ja sähkösi maksaakin 25€, kannattaa tarkistaa miksi asia on niin. Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä ajan saatossa, kun huomaat maksaneesi liikaa sähköstäsi.
  5. Asiakaspalvelu. Kannattaa tarkistaa, että asiakaspalvelu todella toimii. Tämä selviää soittamalla tai meilaamalla. Jos pelkäät, että asiakaspalvelu on liian hidas tai ei toimi, tämä on hyvä mahdollisuus varmistaa, että näin ei ole.
  6. Ehtojen muutokset. Tarkista voitko perua sähkösi koska vain (toistaiseksi voimassa oleva sähkö) vai oletko sitoutunut määräaikaan, kuten 12-24kk.
  7. Omat arvot. Muista myös ottaa omat arvosi huomioon. Jos haluat, että sähkösi on tuotettu vihreästi, kannattaa harkita sähköfirmaa, joka tukee luonnonmukaista sähköä.
  8. Älä kiirehdi. Pörssisähkön hintapiikkien aikana on turhaa rientää markkinoille sopimaan pitkää 24kk:n sähkösopimusta. Hintapiikit tasoittuvat ajan kanssa ja monesti pitkällä tähtäimellä pörssisähkössä jää eniten voitolle. Ei siis kannata tehdä pikaista päätöstä paineen alla!

Lue myös

Opi kaikki sähkösopimuksista