Nordic Green Energy kokemuksia

Nordic Green Energy on norjalaista alkuperää oleva ympäristöarvoja kunnioittava sähköyhtiö joka on toiminut Suomessa vuodesta 2008 lähtien.

Firma on saanut suosiota edullisten, selkeiden ja ympäristöystävällisten sähkösopimusten ansiosta.

Tässä Nordic Greenin parasta tarjontaa:

Logo
  • Ilmasto pörssisähkö Toistaiseksi voimassaoleva

Mutta miten hyvä yhtiö oikeasti on kyseessä? Kannattaako sähkösopimus ottaa heidän nimiin?

Tässä kattava analyysi Nordic Green Energystä. Löydät asiakaskokemuksia, infoa ja muuta hyödyllistä!

Mikä ihmeen Nordic Green?

Nordic Green on 2008 Suomeen rantautunut norjalainen energiayhtiö. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vaasassa ja se toimii aktiivisesti ja laaja-alaisesti Pohjoismaissa.

Nordic Green Energy kuuluu Elmera Group -energiakonserniin ja yhtiö on listattuna Oslon pörssissä.

Nordic Green Energy palvelee tällä hetkellä 75 000 kuluttajaa Suomessa. Tämän lisäksi yritysasiakkaita on kertynyt 9000.

Yritys on viime vuosina kokenut merkittävää kasvua Suomessa. Tämä näkyy esimerkiksi Google Trends -hauissa, josta voi nähdä, että yhtiötä Googletetaan kasvavissa määrin.

Nordic Green Energyn pääalue on vihreän energian tuotanto, ja päätuotteet ovat siten tuuli-, vesi– ja aurinkosähköä.

Sähköyhtiöiden yhteinen ongelma

Sähköyhtiöt saavat monesti pelkästään negatiivista palautetta julkisesti.

Tämä johtuu siitä, että sähkö on jokaisen perustarve, ja sen toimituksen ja hinnoittelun oletetaan olevan selkeää ja täysin virheetöntä.

Sähköyhtiöistä löytyy siis varsin vähän positiivisia kokemuksia netistä—niitä ei nimittäin yksinkertaisesti jaeta.

Palautteeseen kannattaa suhtautua varauksella.

Usein kyseessä on kiireellä tehty harkitsematon päätös (esim. puhelimessa) ja sopimusehtojen ymmärryksen puute.

Monesti sähköyhtiöt houkuttelevat asiakkaita kampanjoilla. Usein kuitenkin nämä kampanjat loppuvat nopeasti ja muuttuvat “kohtuuttomiksi”. Tämä on varsin yleinen ongelma johon on helppo astua ansaan.

Tällaiset asiat on kuitenkin kerrottu sähkösopimuksen ehdoissa. Jos on valmis näkemään hitusen vaivaa perehtymällä erilaisiin sähkösopimuksiin ja tutustumalla sopimusehtoihin, ei tule ikäviä yllätyksiä.

Erilaisiin sähkösopimustyyppeihin voit perehtyä esimerkiksi tämän videon avulla:

Kokemuksia Nordic Green Energystä

Keräsin tähän asiakkaiden kokemuksia Nordic Greenistä Suomi24.fi:n keskustelupalstoilta.

Kuten arvata saattaa, palaute on vaihtelevaa. On paljon positiivisia ja neutraaleja kokemuksia, ja sitten löytyy niitä todella negatiivisia ja “varottavia” kokemuksia.

Erityistä kiitosta Nordic Green Energy on saanut ympäristöarvojen kunnioittamisen lisäksi vuoden mittaisista edullisiksi koetuista sähkösopimuksista.

Jotkut asiakkaat ovat kokeneet puhelinmyynnin aggressiiviseksi ja tunkeilevaksi.

Ja aina kun puhutaan puhelinmyynnistä, niin ei liene yllätys, että puhelimessa myytyjen sähköjen hinnasto ei vastannutkaan sitä, mitä sähkö sitten oikeasti maksoi.

Pienellä osalla asiakkaista tuntuu myös olevan ongelmia laskujen käsittelyssä. Osa laskutettavista on kokenut, että laskut ovat perusteettomia ja varsin epäselkeitä. Tämän lisäksi osa toteaa, että e-laskutuksesta peritään turhiksi koettuja lisämaksuja.

Niin, ja sitten vielä asiakaspalvelu.

Yrityksen asiakaspalvelusta on ropissut jonkin verran huonoa palautetta, koska vastauksia huolenaiheisiin ei ole kuulunut. Lisäksi on koettu, että asiakaspalvelutarpeita ei ole täytetty.

Valitettavasti oma kokemukseni sanoo, että tämä on sitä samaa palautetta mitä joka ikinen sähköyhtiö Suomessa saa. Puhelinmyynti on aina epäselvää, asiakaspalvelussa tapahtuu aina silloin tällöin kömmähdyksiä, ja sopimuksen laatimishetkellä hutilointi johtaa siihen, että hintayllätyksiä pääsee ilmenemään.

Oma tulkintani on, että Nordic Green Energy on varsin luotettava ja kunnioitettava sähköfirma Suomessa.

Loppujen lopuksi huonoa palautetta oli varsin vähän, ottaen huomioon, että Nordiccia löytyy lähes 100 000 suomalaiselta kuluttajalta tai firmalta. Pääosin kokemukset ovat siis hyviä!

Vertaile sähköjä tästä

⚡ VERTAA HALVIN SÄHKÖ⚡

Valitse halvin sähkösopimus tästä ja säästä sähkölaskussa!

Kannattaa aina tehdä sähköjen vertailu netissä. Sen sijaan, että soittelee yhtiöille tai käy jokaisen nettisivuilla erikseen, kannattaa ehdottomasti hoitaa tämä prosessi nykyautomaatiolla.

Tätä nykyä voit kilpailuttaa sähkön automaattisella sovelluksella, kuten vertaasahkot.fi:n sähkönvertailijalla sekunneissa.

Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä

Tässä muutama vinkki sähkösopimuksen tekoon ja ikävien yllätyksien välttämiseen.

1. Vertaile

Käytä verkkopohjaista ilmaista vertailijaa sähkösopimuksen tekoon. Tarkista hinta-arvio, ja muista että kyseessä on aina arvio, joka perustuu kulutukseesi. Tarkista myös sopimuksen kesto sekä ehdot ja mahdolliset muut lisämaksut.

2. Varmista hinnan selkeys

Tee selvää siitä, perustuuko sähkösi hinta kiinteään kuukausimaksuun, kiinteään tuntihintaan, pörssihintaan, vai johonkin näiden väliltä. Tarkista myös perusmaksut ja marginaalit.

3. Kartoita

Vaikka netissä lukee helposti negatiivisia kokemuksia, on silti hyvä idea olla kriittinen ja lukea verkkoarvosteluja. Verkossa on paljon negatiivista ja vähän positiivista, sillä positiiviset kokemukset ovat perusolettamus.

4. Varmista asiakaspalvelu

Kannattaa tarkistaa, että asiakaspalvelu todella toimii ja on ylipäätään olemassa. Tämä selviää soittamalla tai sähköpostilla. Monesti vasta-perustetuilla yhtiöillä ei ole vakituista asiakaspalvelua!

5. Tarkista ehtojen muutokset

Tarkista voitko perua sähkösi koska vain (toistaiseksi voimassa oleva sähkö) vai oletko sitoutunut määräaikaan, kuten 12-24kk.

6. Muista omat arvot

Muista myös ottaa omat arvosi huomioon. Jos haluat, että sähkösi on tuotettu vihreästi, kannattaa harkita sähköfirmaa, joka tukee luonnonmukaista sähköä.

7. Älä tee sopimusta puhelimessa

Älä solmi sähkösopimusta puhelimessa. Kiireessä nopean myyntipuheen jälkeen sortuu helposti halpoihin kampanjoihin, jotka muuttuvat nopeasti kohtuuttoman hintaisiksi.

Lue myös

Opi kaikki sähköistä

Pörssisähkö vs kiinteä sähkö

Sähkönsiirto Suomessa

⚡ VERTAA HALVIN SÄHKÖ⚡

Valitse halvin sähkösopimus tästä ja säästä sähkölaskussa!