Nordic Green Energy kokemuksia

Nordic Green Energy on norjalaista alkuperää oleva ympäristöarvoja kunnioittava sähköyhtiö joka on toiminut Suomessa vuodesta 2008 lähtien.

Mutta miten hyvä yhtiö oikeasti on kyseessä? Kannattaako sähkösopimus ottaa heidän nimiin?

Tässä kattava analyysi Nordic Green Energystä. Löydät asiakaskokemuksia, infoa ja muuta hyödyllistä!

⚡ VERTAA HALVIN SÄHKÖ⚡

Valitse halvin sähkösopimus tästä ja säästä sähkölaskussa!

Mikä ihmeen Nordic Green?

Nordic Green on 2008 Suomeen rantautunut norjalainen energiayhtiö. Yhtiön pääkonttori sijaitsee Vaasassa ja se toimii aktiivisesti ja laaja-alaisesti Pohjoismaissa.

Nordic Green Energy kuuluu Elmera Group -energiakonserniin ja yhtiö on listattuna Oslon pörssissä.

Nordic Green Energy palvelee tällä hetkellä 75 000 kuluttajaa Suomessa. Tämän lisäksi yritysasiakkaita on kertynyt 9000.

Yritys on viime vuosina kokenut merkittävää kasvua Suomessa. Tämä näkyy esimerkiksi Google Trends -hauissa, josta voi nähdä, että yhtiötä Googletetaan kasvavissa määrin.

Nordic Green Energyn pääalue on vihreän energian tuotanto, ja päätuotteet ovat siten tuuli-, vesi– ja aurinkosähköä.

Sähköyhtiöiden yhteinen ongelma

Oli kyseessä mikä tahansa tunnettu sähköfirma, netistä löytää valitettavan usein vain negatiivista palautetta. Tämä siksi, että perusoikeuksiin lukeutuvan sähkön toimittamisen oletetaan olevan virheetöntä.

Se, että sähköt toimivat ja että hinta on kohdallaan on jokaisen perusolettamus, ja positiivisia kokemuksia pidetään niin itsestäänselvinä, että niitä ei netissä jaeta.

Toki perusolettamusilmiön lisäksi löytyy ongelmallisia firmoja, joista kuuluu pitää ääntä!

Jotkut sähköyhtiöt esimerkiksi ulkoistavat markkinoinnin ja myynnin firmoille, joiden ainoa tavoite on tehdä rahaa piittaamatta asiakkaista.

Yleisesti ottaen ei kannata tehdä sähkösopimusta puhelimessa. Nykyisin toki puhelimessa “sovitun” sopimuksen voi hylätä olemalla allekirjoittamatta vahvistusta, jonka saa puhelun päätteeksi.

Ehkä paras tapa välttää ikäviä kokemuksia on tuntemalla sähkösopimustyypit ja mistä niissä maksaa.

Tässä on video, jonka avulla voit tutustua eri sähkösopimustyyppeihin, sekä mihin tällaiset sopimukset sopivat.

Kun tunnistat sähkösopimustyypit, on helpompaa tunnistaa epäilyttäviä ja lisäkuluja aiheuttavia piilotekijöitä sähköissä.

Lisäksi vertailu kannattaa tehdä aina netissä. Voit tehdä vertailun esimerkiksi tästä.

Kokemuksia Nordic Green Energystä

Keräsin tähän asiakkaiden kokemuksia Nordic Greenistä Suomi24.fi:n keskustelupalstoilta.

Kuten arvata saattaa, palaute on vaihtelevaa. On paljon positiivisia ja neutraaleja kokemuksia, ja sitten löytyy niitä todella negatiivisia ja “varottavia” kokemuksia.

Erityistä kiitosta Nordic Green Energy on saanut ympäristöarvojen kunnioittamisen lisäksi vuoden mittaisista edullisiksi koetuista sähkösopimuksista.

Jotkut asiakkaat ovat kokeneet puhelinmyynnin aggressiiviseksi ja tunkeilevaksi.

Ja aina kun puhutaan puhelinmyynnistä, niin ei liene yllätys, että puhelimessa myytyjen sähköjen hinnasto ei vastannutkaan sitä, mitä sähkö sitten oikeasti maksoi.

Pienellä osalla asiakkaista tuntuu myös olevan ongelmia laskujen käsittelyssä. Osa laskutettavista on kokenut, että laskut ovat perusteettomia ja varsin epäselkeitä. Tämän lisäksi osa toteaa, että e-laskutuksesta peritään turhiksi koettuja lisämaksuja.

Niin, ja sitten vielä asiakaspalvelu.

Yrityksen asiakaspalvelusta on ropissut jonkin verran huonoa palautetta, koska vastauksia huolenaiheisiin ei ole kuulunut. Lisäksi on koettu, että asiakaspalvelutarpeita ei ole täytetty.

Valitettavasti oma kokemukseni sanoo, että tämä on sitä samaa palautetta mitä joka ikinen sähköyhtiö Suomessa saa. Puhelinmyynti on aina epäselvää, asiakaspalvelussa tapahtuu aina silloin tällöin kömmähdyksiä, ja sopimuksen laatimishetkellä hutilointi johtaa siihen, että hintayllätyksiä pääsee ilmenemään.

Oma tulkintani on, että Nordic Green Energy on varsin luotettava ja kunnioitettava sähköfirma Suomessa.

Loppujen lopuksi huonoa palautetta oli varsin vähän, ottaen huomioon, että Nordiccia löytyy lähes 100 000 suomalaiselta kuluttajalta tai firmalta. Pääosin kokemukset ovat siis hyviä!

Vertaile sähköjä tästä

⚡ VERTAA HALVIN SÄHKÖ⚡

Valitse halvin sähkösopimus tästä ja säästä sähkölaskussa!

Kannattaa aina tehdä sähköjen vertailu netissä. Sen sijaan, että soittelee yhtiöille tai käy jokaisen nettisivuilla erikseen, kannattaa ehdottomasti hoitaa tämä prosessi nykyautomaatiolla.

Tätä nykyä voit kilpailuttaa sähkön automaattisella sovelluksella, kuten vertaasahkot.fi:n sähkönvertailijalla sekunneissa.

Vinkkejä ikävien yllätysten välttämiseen

Minun mielestäni paras tapa välttyä sähkösopimusyllätyksiltä on oppimalla sähkösopimustyypit ja mistä niissä maksaa.

Tämä sivusto, jota luet juuri nyt on paras paikka oppimista varten!

Esimerkiksi, tiesitkö, että sähkösopimuksen lisäksi maksat aina erillisen sähkönsiirtomaksun? Ja vaikka siirtomaksu olisi kuinka epäreilun kuuloinen, sille et voi tehdä yhtään mitään. Tämä siksi, että sähkönsiirtoa ei voi kilpailuttaa, ja jokaisella paikkakunnalla on oma siirtoyhtiö ja hinnasto.

Ja jos sähkösopimusten tyypit eivät ole tuttuja, kannattaa ehdottomasti perehtyä niihin.

Esimerkiksi pitkällä juoksulla satunnaisina ajankohtina pörssisähkö tulee halvimmaksi. Toisaalta kulutustottumuksista ja maailmantilanteesta riippuen pörssisähkö voi tulla paljon kalliimmaksi kuin kiinteä sähkö.

Lisäksi sähkösopimuksiin saatetaan piilottaa kaikkea ylimääräistä, mitä monesti ei tarvitse.

Esimerkiksi pörssisähkölle saatetaan myydä 5€/kk maksava hintatakuu, jonka avulla sähkön hintapiikit eivät aiheuta päänvaivaa. Mutta jos asut esimerkiksi kaukolämmitetyssä kerrostalossa, monesti kulutat sähköä 5-20€/kk. Tällöin 5€:n hintapiikkiturvasta ei ole paljoa hyötyä, sillä tämä lisämaksu on moninkertainen verrattuna satunnaisiin hintapiikeistä aiheutuviin lisäkuluihin.

Sähkösopimuksia on monenlaisia ja kaiken maailman tarjouksia pilvin pimein. Jos opit tuntemaan kulutuksesi, tottumuksesi ja arvosi, näiden läpi on helppoa nähdä, ja tällöin vältyt ikäviltä lisäseurauksilta.

Lue myös

Opi kaikki sähköistä

Pörssisähkö vs kiinteä sähkö

Sähkönsiirto Suomessa