Halvin pakettisähkösopimus: sähkö kuukausimaksulla

Pakettisähkö eli sähkösopimus kuukausimaksulla on selkein sähkösopimustyyppi mitä markkinoilta löytyy. Pakettisähkössä maksat sähköstäsi joka kuukausi saman verran.

Tässä on muuten linkki uudempaan artikkeliimme pakettisähkösopimuksesta.

Pääset vertailemaan halvimmat sähkösopimukset tästä.

⚡ ⚡ ⚡
VERTAA HALVIN SÄHKÖ
⚡ ⚡ ⚡

Valitse halvin sähkösopimus tästä ja säästä sähkölaskussa!

Mutta kenen kannattaa ottaa pakettisähkö? Entä kenelle se on täysin turha? Tässä kattava infopläjäys!

Miksi pakettisähkö?

Pakettisähkö on selkeä ja ennustettava sähkösopimus, jossa sähkölle on aina sama kuukausihinta.

Se on kuitenkin yleensä eri sähkösopimustyypeistä hintavin.

Pakettisähkössä on aina kattoraja kulutukselle. Esimerkiksi sopimuksessasi voi lukea 12€/kk kattorajalla 100 kWh/kk.

Tällöin saat vapaasti kuluttaa 100 kWh kuukauden aikana valitsemanasi aikana.

Jos kuitenkin ylität sähkökattosi, sinut ylennetään kalliimpaan sähköpakettiin, tai joudut maksamaan sopimussakkoa. Ylityksiä kannattaa välttää, sillä ne tulevat kalliiksi.

Pakettisähkö kulkee myös nimellä kiinteä sähkö kuukausihinnalla. Tämä on mielestäni selkeämpi nimi, sillä se kuvastaa sopimusta parhaiten. Sähköllä on aina sama hinta kuukaudessa, kunhan kuluttaa rajojen sallimissa määrin sähköä.

Sähkölaskutus kerran kuussa

Miten kilpailutan pakettisähkön?

Voit kilpailuttaa pakettisähköt vertailusovelluksen avulla. Tosin erillistä pakettisähköfiltteriä ei vielä ole. Jos haluat nähdä listan kaikista sähköistä, kannattaa valita “Lisävalinnat” > “Näytä kaikki“.

Näin eteesi avautuu kattava lista parhaista sähkökampanjoista.

Jos haluat etsiä pakettisähköt listasta, kannattaa etsiä CTRL+F -toiminnolla listasta hakusanoja “Paketti” tai “Kuukausihinta”.

Jos pakettisähköissä on epäselvyyksiä, voit kysyä meiltä apua osoitteessa info@nodesk.fi.

Vilkaistaan seuraavaksi pakettisähköjen hyviä ja huonoja puolia.

Hyvät puolet pakettisähkössä

  • Ennustettavuus. Pakettisähkö on ennustettava. Tiedät tasan tarkkaan mitä maksat sähköstäsi kuukaudessa, kunhan muistat kuluttaa sähköä rajojen sallimissa määrin!
  • Toistaiseksi voimassa oleva. Pakettisähköt ovat yleensä toistaiseksi voimassaolevia, joten ne voi purkaa milloin vain 14 vrk irtisanomisajalla ja ne eivät sido sinua huonoon sopimukseen pitkäksi aikaa.
  • Helppous. Pakettisähkö on helppo, sillä sähköllä on kuukausittainen vakiohinta, ja ainoa mistä sinun tulee huolehtia, on sähkölaskun maksaminen ja sähkön kulutuksen rajoittaminen kattorajan alle.
  • Ei huolta hintapiikeistä. Pakettisähkössä kulutusajankohdalla ei ole väliä. Vaikka lehdet kirjoittelisivat kalliista sähköstä, sinuun se ei vaikuta.

Huonot puolet pakettisähkössä

  • Kallis. Pakettisähkö on yleensä kallein sähkösopimustyyppi, ja ne löytyykin yleensä vertailusovellusten alimmilta sijoilta. Lisäksi pakettisähkössä on vaarana kulutusrajan ylitykset. Tällöin pakettisähkön hinta voi kasvaa vieläkin korkeammaksi, sillä sinut saatetaan ylentää korkeampaan, vieläkin kalliimpaan pakettiin tai saatat joutua maksamaan rajan ylittävästä sähköstä kallista kilowattituntikohtaista hintaa. Rajaa ei siis pakettisähkössä kannata koskaan ylittää.
  • Rajoittava. Pakettisähkö on monesti hiukan aktiivisuutta vaativa, sillä sinun tulee seurata sovelluksestasi sähkönkulutusta, jotta kulutusraja ei menisi yli.

Kenelle sopii pakettisähkö?

Pakettisähkö sopii tasaisen kulutuksen kotitalouksiin, joissa kulutus on myös matala. Tällaisia ovat erityisesti kaukolämmitetyt kerrostaloasunnot, joissa kulutus on joka kuukausi pientä ja lähes samalla tasolla.

Oikeastaan suosittelisin pakettisähköä ainoastaan sellaisille, jotka haluavat erittäin hyvää ennustettavuutta sähkölaskun suuruuteen. Kiinteähintainen sähkösopimus tulee yleensä halvemmaksi, joten suosittelen sitä mielummin niille jotka kaipaavat helppoa ja vaivatonta sähkösopimusta, jossa on myös hyvä ennustettavuus.

Ennen kuin teet pakettisähkösopimuksen, kannattaa varmistaa, että sähkölaskusi on todella samaa luokkaa joka kuukausi. Tämä on helppoa tarkistamalla esimerkiksi viimeisen vuoden jokaisen kuukauden sähkölaskusi.

Jos sähkölaskussasi on suuria vaihteluita, esimerkiksi vuodenaikaisvaihtelua lämmityskulujen takia, ei kannata ottaa pakettisähköä. Sen sijaan kannattaa miettiä esimerkiksi kiinteää sähköä tai kausisähköä.

Kiinteä sähkö: pakettisähkön vaihtoehto

Vaikka pakettisähkö on hinnoittelun kannalta selkeä ja ennustettava sopimustyyppi, se ei useimmiten mielestäni ole paras valinta.

Pakettisähkölle hyvä korvaava vaihtoehto on kiinteä sähkö, jossa sähkölle ei ole kuukausittaista kulutusrajaa, mutta hinta on kiinteä, eli jokainen kulutettu kilowattitunti maksaa saman verran.

Jos siis et halua tarkkailla sähkönkulutustasi ja haluat selkeän ja ennakoitavan sähkön, kannattaa harkita kiinteää sähköä.

Kiinteän sähkön hinta pysyy vakiotasolla koko sopimuskauden ajan, ja se voi olla esimerkiksi 8.5 snt/kWh. Tällöin voit kuluttaa sähköäsi vapaasti milloin tahansa, ja kulutushinta on aina sama, toisin kuin pörssisähkössä, jossa tuntihinnat vaihtelevat koko ajan.

Kiinteässä sähkössä voit tehdä säästöjä ainoastaan olemalla kuluttamatta sähköä, mutta tosiaan kulutusajankohdalla ei ole väliä.

Jos siis et halua sitoutua kuluttamaan sähköä tietyn paketin rajoissa, kannattaa harkita kiinteää sähköä.

Lisäksi kannattaa ehdottomasti tutustua muihin sähkösopimuksiin esimerkiksi tästä.

Lue myös

Kilpailuta sähkösi vaivatta