Sähkösopimus voimaan heti (pikakytkennällä!)

Sähkösopimuksen voi saada heti voimaan pyytämällä pikakytkennän sopimuslomaketta täyttäessä.

Ennen pikakytkennän pyytämistä kannattaa kuitenkin varmistaa, ettei sähköt ole jo päällä. Toisin sanoen, testaa toimiiko valot tai jääkaappi!

Jos sähköt ovat vielä edellisen asukin toimesta päällä, kytkintä ei ole vielä ehditty sulkea. Tällöin riippumatta uudesta sopimuksestasi sähköt tulevat päälle heti.

⚡ VERTAA HALVIN SÄHKÖ⚡

Valitse halvin sähkösopimus tästä ja säästä sähkölaskussa!

Kauan sähkösopimuksen voimaantulossa kestää?

Normaalisti sähköt tulevat päälle parin arkipäivän kuluessa sähkösopimuksen teosta.

Jos sähköt ovat valmiiksi päällä vanhan asukkaan takia, uuden sähköyhtiön ei tarvitse kytkeä niitä erikseen. Tällöin sopimus astuu voimaan heti ja sähköt eivät mene pois päältä missään vaiheessa!

Mutta miksi ihmeessä se toimii näin?

Kaikki sähkö tulee aina samaa valtion verkkoa pitkin kotiisi. Jos talon edellisen asukkaan takia sähköt ovat vielä päällä, uuden sähköyhtiön ei tarvitse kytkeä niitä erikseen. Tällöin sähkösopimukseesi kuuluva sähkö alkaa saman tien virtaamaan kotiisi.

Jos talo on ollut pitkään tyhjä, ja aiemman asukkaan sähköyhtiö on kytkenyt jakelun pois päältä, uuden sähköyhtiösi pitää kytkeä ne takaisin päälle. Tämän takia sähköjen aktivoituminen saattaa kestää päivän tai pari.

En sähkönkytkennässä puhu kotisi sulakekaapista tai mistään kotiisi vedettävästä johdosta. Sen sijaan, sähköyhtiöillä on etäohjattava sähkönjakelusysteemi, jossa virrat kotiisi ovat katkaistu.

Kun teet sähkösopimuksen, kenenkään ei tarvitse tulla fyysisesti kotiisi laittamaan sähköjä päälle. Homma hoituu etänä!

Pyydä pikakytkentä kiireessä

Jos sähköt eivät ole päällä ja tajusit vasta nyt, että sähkösopimus unohtui tehdä hyvissä ajoin, ei hätää! Voit pyytää sähköyhtiöltäsi pikakytkennän.

Tästä ei usein tarvitse soittaa erikseen, vaan voit valita sen sähkösopimusta tehdessäsi verkossa (tai puhelimessa). Muista, että pikakytkentä maksaa lisähinnan.

Pikakytkentäkään ei valitettavasti takaa, että sähköt tulevat heti päälle. Se vaatii manuaalista työtä, jossa kestää jonkin aikaa.

Sähköjen pikakytkennässä saattaa siis mennä koko päivä. Mutta pikakytkentä takaa sen, ettet joudu olemaan sähköttä esimerkiksi koko viikonloppua.

Lue myös

Näin löydät halvimman sähkön