Sähkösopimus 6kk: vertaile halvin (2024)

Etsitkö 6kk:n sähkösopimusta? Tämä sähkösopimustyyppi sopii hyvin sellaiselle, joka ei halua sitoutua kiinteään hintaan liian pitkäksi aikaa.

Tästä pääset vertailemaan määräaikaiset 6kk:n kiinteät sähköt. Huomioithan, että 6kk:n sähköjä on varsin vähän, ja monesti kannattaa suosia 12- tai 24kk:n sähköjä.

⚡ VERTAA HALVIN SÄHKÖ⚡

Valitse halvin sähkösopimus tästä ja säästä sähkölaskussa!

Tässä lisäksi vielä kunnon pläjäys infoa 6kk:n sopimuksista ja mitä kannattaa ottaa huomioon ennen sopimuksen tekemistä.

Miksi 6kk:n sähkö?

6kk:n määräaikainen sähkösopimus sitoo sinut kuudeksi kuukaudeksi maksamaan sähköstä samaa hintaa.

Kyseessä on siis kiinteä sähkösopimus, joista voit lukea kattavamman artikkelin tästä.

Joka tapauksessa, kuuden kuukauden sähkö on hyvä niille, jotka haluavat luotettavuutta ja ennustettavuutta sähkösopimukseen ilman liian pitkää sitoutumista.

Koska 6kk on varsin lyhyt aika, markkinoilla ei ole montaa 6kk:n sähköä.

Miten kilpailutan 6kk:n sähkösopimuksen?

Jos haluat löytää 6kk:n määräaikaisia sähköjä, siirry ilmaiseen sähkönvertailuun.

Valitse sitten “Sopimustyyppi” > “Määräaikainen“. Syötä toki omat tietosi kenttään, jotta saat tarkemman arvion sähkön hinnasta.

Kiinteä määräaikainen 6kk sopimusten vertailu

Tämän jälkeen eteesi aukeaa iso lista eri mittaisia sähkösopimuksia 6-24kk:n väliltä.

Kannattaa käyttää pikakomentioa (CTRL+F tai CMD+F), ja hakea “6kk” tai “6 kk” välilyönnillä, jotta löytää halvimmat kuuden kuukauden sopparit nopeammin.

6kk sähkön hyvät puolet

  • Ennakoitavuus. Kiinteä ja määräaikainen 6kk:n sähkö on ennustettava ja luotettava valinta. Tiedät tarkalleen mitä sähkösi maksaa ja kauan sopimus kestää. Ei tarvitse seurailla pörssisähkön hintoja tai ottaa osumaa hintapiikeistä.
  • Voitolle jääminen. Jos sähkön markkinahinta nousee 6kk:n aikana, voit tehdä kivasti säästöjä maksaessasi edullista 6kk:n hintaa.
  • Helppous. Kiinteä 6kk:n määräaikainen sähkö ei vaadi aktiivisuutta. Jos haluat säästää, niin ainoa tapa on olla kuluttamatta sähköä. Muuten voit ottaa sopimuksesi kanssa rennosti ja nautiskella kiinteästä sähköstä.

6kk sähkön huonot puolet

  • Sitoutuvuus. 6kk:n sitoo sinut määräajaksi. Jos olet ostanut kiinteän 6kk:n sähkön heti pörssihintapiikkien jälkeen ja pörssisähkö laskee, joudut maksamaan 6kk:n sopimuksessa huomattavaa ylihintaa puolen vuoden ajan.
  • Kallis. Erityisesti pörssisähkön kalliiden piikkien aikana 6kk:n sähkö on hinnoiteltu niin, että sähköyhtiö jää varmasti voitolle. Tällöin 6kk:n sopimus saattaa näyttää edulliselta, mutta oikeasti jäät siinä paljon enemmän tappiolle kuin odottamalla hetken, että pörssisähkön piikit laantuvat.
  • Piilokulut. Kiinteissä sopimuksissa saattaa olla piilokuluja, kuten kulutusvaikutus, joka menee monelta ohi. Kulutusvaikutuksessa sähkö ei olekaan täysin kiinteä, vaan osa siitä on pörssisähköä.

Kenelle sopii 6kk:n sähkö?

Kuuden kuukauden sähkösopimus sopii sellaiselle kotitaloudelle, jossa halutaan helppo ja ennakoitava sähkösopimus, mutta ei haluta sitoutua liian pitkäksi aikaa.

Monesti kiinteät sähköt määräajalla ovat hyviä esimerkiksi matalan kulutuksen koteihin, kuten kaukolämmitettyihin kerrostaloihin. Tällöin kulutus on niin matalaa, että sopivalla kiinteällä sopimuksella sähkölaskut ovat käytännössä samaa luokkaa kuin aktiivisuutta vaativissa pörssisähköissä.

Vaihtoehtoisia sopimuksia

Tässä vielä pari vaihtoehtoista sähkösopimusta 6kk:n kiinteän määräaikaisen sopimuksen lisäksi.

Toistaiseksi voimassa oleva kiinteä sähkö

Jos 6kk:n sähköjä ei ole saatavilla järkevin ehdoin (kuten monesti käy), kannattaa harkita toistaiseksi voimassa olevaa kiinteää sähkösopimusta.

Hyvänä puolena näissä on ennustettavuus ja selkeys. Varjopuolena on ajoittain muuttuva hinta, joka heijastelee pörssisähkön hintoja.

Kun hinta muuttuu, ei välttämättä saavuteta sitä etua, jota haettiin 6kk:n sähkössä, jossa sitoudutaan mahdollisesti pörssisähköä halvempaan sähköön.

12-24kk sähköt määräajalla

Jos 6kk:n sähköjä ei löydy ja toistaiseksi voimassa oleva sähkö ei kiinnosta, kannattaa harkita 12kk:n tai 24kk:n sähkösopimusta kiinteällä hinnalla.

Toki tässä ottaa isomman riskin siitä, että maksaa liian korkeaa sähkön hintaa pitkään. Toisaalta, mahdollisuus pitkäaikaiselle alihinnalle on myös mahdollista mitä pidemmän sopimuksen tekee.

Lue myös

Kilpailuta sähkösi vaivatta