Sähkösopimuksen vaihtaminen (näin se tapahtuu)

Kun vaihdat sähkösopimuksen, varaudu rehtorin puhuttelu -tyyliseen tapaamiseen sähköyhtiösi kanssa.

Vertaasahkot.fi tekee sähkösopimuksen vaihtamisesta naurettavan helppoa.

Kaikessa yksinkertaisuudessaan sinun ei tarvitse tehdä muuta kuin valita uusi sähkösopimus täältä. Tämän tehtyäsi vanha sopimuksesi kumoutuu automaattisesti.

👉 Eli ei kun vertailemaan ja vaihtamaan!

Jos muutat, niin peru aiempi sopimus

Jos olet muuttamassa, ei riitä, että solmit uuden sähkösopimuksen uuteen osoitteeseen.

Sinun tulee lisäksi myös irtisanoa vanhan osoitteesi sopimus! Muuten tuleva asukki saa ilmaiset sähköt.

Voit irtisanoa vanhan kotisi sähkösopimuksen netissä sähköfirmasi kotisivuilta. Ei tarvitse soitella tai meilailla enää—kaikki hoituu netissä.

Tarkkana määräaikaisen sähkön kanssa

Jos sinulla on puolestaan määräaikainen sähkösopimus, ja sopimuskausi vielä kesken, et voi vaihtaa sopimustasi (ilman sanktioita).

Poikkeuksena on tietysti se, että jos vaihtamiselle on pätevä syy kuten muutto.

Vertaa aina

Muista aina verrata sähkösi. Ikinä ei kannata ostaa puhelimesta tai mainoksesta.

Vertailun voit tehdä sekunneissa (ilmaiseksi) esimerkiksi tästä.

Sähkön vaihtaminen

Työkalu suodattaa sähköt halvemmuusjärjestyksessä. Voit valita niistä halvimman, maineikkaimman, tai omaan kulutukseesi sopivimman.

Jos et tiedä sähkösopimuksista, kannattaa vilkaista tämä video.

Näin vältyt ikäviltä yllätyksiltä

Tässä muutama vinkki sähkösopimuksen tekoon ja ikävien yllätyksien välttämiseen.

1. Vertaile

Käytä verkkopohjaista ilmaista vertailijaa sähkösopimuksen tekoon. Tarkista hinta-arvio, ja muista että kyseessä on aina arvio, joka perustuu kulutukseesi. Tarkista myös sopimuksen kesto sekä ehdot ja mahdolliset muut lisämaksut.

2. Varmista hinnan selkeys

Tee selvää siitä, perustuuko sähkösi hinta kiinteään kuukausimaksuun, kiinteään tuntihintaan, pörssihintaan, vai johonkin näiden väliltä. Tarkista myös perusmaksut ja marginaalit.

3. Kartoita

Vaikka netissä lukee helposti negatiivisia kokemuksia, on silti hyvä idea olla kriittinen ja lukea verkkoarvosteluja. Verkossa on paljon negatiivista ja vähän positiivista, sillä positiiviset kokemukset ovat perusolettamus.

4. Varmista asiakaspalvelu

Kannattaa tarkistaa, että asiakaspalvelu todella toimii ja on ylipäätään olemassa. Tämä selviää soittamalla tai sähköpostilla. Monesti vasta-perustetuilla yhtiöillä ei ole vakituista asiakaspalvelua!

5. Tarkista ehtojen muutokset

Tarkista voitko perua sähkösi koska vain (toistaiseksi voimassa oleva sähkö) vai oletko sitoutunut määräaikaan, kuten 12-24kk.

6. Muista omat arvot

Muista myös ottaa omat arvosi huomioon. Jos haluat, että sähkösi on tuotettu vihreästi, kannattaa harkita sähköfirmaa, joka tukee luonnonmukaista sähköä.

7. Älä tee sopimusta puhelimessa

Älä solmi sähkösopimusta puhelimessa. Kiireessä nopean myyntipuheen jälkeen sortuu helposti halpoihin kampanjoihin, jotka muuttuvat nopeasti kohtuuttoman hintaisiksi.

Lue myös